[Windows] Google is proud to present: Chrome

Submitted by Anonymous (not verified) on Fri, 12/09/2008 - 20:58 | Posted in: Windows





Sinds 2 september 2008 kan iedereen de beta (dus nog geen final release en dus best enkel gebruiken om te testen als je geen beveiligingsrisico's wil lopen) van Google Chrome downloaden. Chrome is een webbrowser, ontwikkeld door ... rarara ... Google, vanuit een opensource mindview (je kan dus de broncode inkijken, al ligt deze onder BSD license). Hij maakt gebruik van een WebKit-renderingengine en al deels bestaande software stukken zoals die van Mozilla.



Ik gebruik hem nu al een tijdje onder Windows en ik moet zeggen: it is blazing fast!. Helaas haalt die niet de snelheid als een Veyron, maar goed, het www heeft ook nog zijn beperkingen :-D. Neen, het feit dat ieder tabblad een eigen proces krijgt, vind'k 'n goed punt! Verder is hij perfect uitbreidbaar door extra plugins te installeren.



Er is nog wat werk aan de winkel, maar ik heb er wel een goed gevoel bij. Verder is dit terug een slag in Bill Gates/M$ zijn/hun gezicht. Na het uitpakken van GMail, GoogleMaps (+ Earth), GoogleTalk, GoogleVideo, Google Analytics, Google Picasa, Google Books, Google Desktop, Google Toolbar, ... is het voorstellen van Chrome een progressieve stap.



Ik zat er deze week nog met iemand over te babbelen en die persoon zijn opmerkingen leken mij verdikke terecht: Google kan binnen enkele maanden gewoon beginnen uitpakken met een vorm van web OS. Al het geen je moet doen, is Chrome opstarten en dan van daaruit applicaties aanroepen die je maar wil: foto's, docs, calendar, video's, ... noem maar op. Het enigste wat ze nodig hebben is nog een simpele Ubuntu minded onderliggend OS die op de hardware draait.



To be continued! :-)


Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.