[RealDolmen] Google Wave

Submitted by Anonymous (not verified) on Mon, 14/12/2009 - 22:52 | Posted in: RealDolmen

Op 24 november ben ik eens te Huizingen gaan luisteren naar Valon Rexhepi. Ik ken Valon al sinds dag 1 bij het vroegere Dolmen. We hebben 6 maand samen opleiding gevolgd en ik heb ook met Valon 1 project gedaan. Valon is een kei in het Java programmeren en ik heb altijd graag met hem samengewerkt :-). Toen ik hoorde dat hij een talk deed rond het nieuwste http://wave.google.com, was ik erg benieuwd.Google Wave belooft the next big thing te worden op internet, net zoals Google Earth, Gmail, Picasa, Youtube,... Het zal de manier waarop we communiceren en vooral het werken op het internet hiermee voor goed veranderen.Wat is Google Wave?


Google Wave is één van de laatste nieuwe innovaties op internet. Het is een nieuw veelbelovend communicatieplatform van Google waarbij email, instant messaging, conversatie en bewerken van documenten in elkaar over vloeien. Dankzij Google Wave zal samenwerken aan projecten veel eenvoudiger worden. Een voordeel van Google Wave is dat er geen software geïnstalleerd hoeft te worden, het is een applicatie die men kan draaien in een browser vanop gelijk welke computer.

Wanneer zal Google Wave beschikbaar zijn?


Momenteel bevindt Google Wave zich nog in een testfase. Maar in het najaar van 2009 wordt Google Wave gereleased en beschikbaar gesteld voor het grote publiek. Ondanks dat, geeft Google er ons toch al een introductie over gegeven.

Wat zijn de mogelijkheden van Google Wave?


Google Wave zal het mogelijk maken met meerdere mensen gelijktijdig te chatten, foto’s te delen en samen te werken aan documenten. Hierbij kunnen op elk moment deelnemers toegevoegd worden. Het hele gebeuren kan live worden gevolgd, wat realtime interactie mogelijk maakt. Hierdoor kunnen deelnemers reageren, zelf inhoud toevoegen of aanpassen. Bovendien kunnen alle aangebrachte wijzigingen als het ware worden teruggespoeld met een playbackfunctie. Door deze realtime interactie heb je bij instant messaging ook het voordeel dat je niet hoeft te wachten tot een andere gebruiker je een bericht verzendt. Maar je direct kan reageren, wat de efficientie ten goede komt.


Bron: http://pc-en-internet.infonu.nl/communicatie/37070-wat-is-google-wave.htmlBij RealDolmen proberen we als de kippen er bij te zijn. Valon heeft al enkele leuke ideeën en ik ben alvast benieuwd naar toekomstige talks :-).ps: @ Huizingen vertrokken om 22u: 48 min gereden @ 130 km/u (cruise control) => wat is het leuk om 's avonds van Brussel naar Aalter te rijden :-D

Comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.