[Album] Can-Am Spyder testrit

Submitted by Anonymous (not verified) on Mon, 29/12/2008 - 19:02 | Posted in: Album
Vorig weekend zijn Hannes en ik een bezoekje gaan brengen aan Wim Motors (Lotenhulle). Onze madammen waren gaan winkelen op de kerstmarkt in Aalter, dus wij konden op ons gemakske met Hannes' Spyder naar Loo crossen. Hannes heeft nu een rugsteun laten monteren, en dat zit verdomd gemakkelijk :-).Wim Motors is een ferm grote zaak met heel wat nieuwe en 2ehands moto's. Nu, die moto's interesseren mij niet echt. De Spyder en Quad kregen meer interesse.Na alles wat bezocht te hebben, besloten we op't gemakske ene te drinken. Hannes kent die mannen van Wim Motors goed, en hij vroeg of de "demo" Spyder binnen was. Die Spyder kan je dan uitlenen om hem eens uit te testen. Ik zei tegen Hannes dat ik er enkel wou mee rijden als het een semi-automatic was. Ik heb _totaal_ geen motorervaring, en zag dat dus niet zitten om met dat ding te rijden.Buitengekomen had'k het aan mijne rekker :p. 't Was volledig zelf te schakelen ;-). Hannes stelde me wat gerust dat het wel zou gaan. Na een spoedcursus motorrijden zat ik op de Spyder. Het is wat wennen om met je linkerhand te koppelen, en met je rechtervoet te remmen, maar het begin ging supervlot. Ik was klaar voor de testrit!We zijn via Lotenhulle naar Poeke gereden. Verbazingwekkend ging dat supervlot! :-). Het schakelen ging heeeeeel vlotjes. Op het rechte stuk durfde ik eventjes wat meer gas geven. Ik verschoot van de 1000cc motor die mijn lichaam achteruit drukte. Ik liet snel de gas weer los. Eventjes goedzitten, wat vooruit leunen en de gas helemaal open ... Man man, wat een gevoel :-)!In Poeke aangekomen moest ik even stilstaan. Dat stilstaan was niets, maar dat vertrekken wat minder :-D. Ik liet iets te snel mijn koppeling los, en stil stond'k :-).Eens ge vertrokken zijt, valt de Spyder goed mee en kan je heel gemakkelijk koppelen, althans, da's mijn mening :-).

Van Poeke richting Ruiselede, verder naar Aalter op om dan terug te keren naar Lotenhulle.

Hoogste snelheid dat ik gereden heb was 132, maar de machine kan veel meer aan dan dat :-).'t Is een tof machinetje, met heel wat vermogen. Tof om mee rond te cruisen, maar helaas wel duur en 't neemt redelijk wat plaats in de garage. Maar 'k zeg't, echt tof om er eens mee rond te crossen!Hieronder ook nog een filmpje. Je ziet duidelijk dat het vertrekken heel langzaam ging :-D, kwestie van maar niet stil te vallen voor de camera! :p. En hier nog een 4-tal foto's!

Comments

Submitted by Els (not verified) on Mon, 29/12/2008 - 19:50
 

Nice... Ik leer deze zomer ook rijden met de spyder! Benieuwd hoe da ga aflopen!!
Ge gaat er es goe moeten over nadenken om je der zelf eentje aan te schaffen é! Zou superleuk zijn om iemand mee te hebben!!

Zoenie,

Els en Hannes

Submitted by Jochus (not verified) on Mon, 29/12/2008 - 20:23
 

Als ge den uitleg krijgt van Hannes, dan kan die niet misgaan! 't Is nen echten master! :p ...

Ik zou het ook heel tof vinden om er samen mee rond te rijden, maar 't is mij voorlopig toch een beetje te duur :-). Ik heb wel al zitten rondsurfen en ik heb gezien dat je dat bv ook kunt huren voor een weekend.
Van de zomer wil'k anders wel eens met jullie naar Frankrijk ofzo rijden ;-)!

Submitted by CyCo on Mon, 29/12/2008 - 22:28
 

netjes netjes :)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.