[Movies] Se7en

Submitted by Anonymous (not verified) on Thu, 27/03/2008 - 20:18 | Posted in: Movies

William Somerset (Morgan Freeman) staat net 7 dagen voor zijn pensionering, wanneer hij zijn opvolger, David Mills (Brad Pitt) moet inwijden in zijn nieuwe baan. Mills, die van zichzelf denkt dat hij al ervaren genoeg is, is net overgeplaatst en met zijn vrouw Tracy (Gwyneth Paltrow) in de buurt komen wonen. David spullen zijn nog niet uitgepakt, of de twee worden geconfronteerd met een bizarre moord: een man werd gedwongen spaghetti te eten totdat hij er bijna letterlijk van is ontploft. Somerset heeft van het begin af het gevoel dat de moorden boven zijn petje gaan, en hij krijgt inderdaad gelijk wanneer de dader een sadistische seriemoordenaar blijkt te zijn, die in zijn optiek mensen bestraft die hebben gezondigd tegen één van de zeven doodzonden: gluttony (gulzigheid), greed (hebzucht), sloth (luiheid), lust (wellust), pride (trots), envy (nijd) en wrath (wraak). Terwijl de lijken zich opstapelen, proberen Mills en Somerset het kluwen rond de moordenaar te ontwarren, wat zeer moeilijk blijkt vermits hij geen bruikbare sporen nalaat.
De film was eergisteren op TV. Ik had het geluk dat Mieke hem nog heeft opgepakt want ik had hem graag eens gezien. Gisterenavond dus lekker knus voor onze TV gesetteld ...

Morgan Freeman zie ik erg graag spelen, en ook in deze rol past hij perfect. Het verhaal is sterk. De spanning is voldoende aanwezig. Het einde is fenomenaal goed (meer zeg ik niet ;-) ...). Ik had wel verwacht dat het iets gruwelijker ging zijn (aan de info te lezen over de film, maar dat valt goed mee).Misschien wat onverwacht, maar toch geef ik deze film 9/10. Hij wordt verdiend een "klassieker" genoemd (de film dateert van 1995)


Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.