Hoe uitschrijven op de SMS dienst van Kokorico?

Submitted by Jochus on Fri, 24/02/2012 - 18:35 | Posted in: Lifetime


7 maand en 4 dagen heb ik er over gedaan om weg te geraken van de SMS dienst van Kokorico. Redelijk snel, niet? :-) *ironie*

Probleem

Het probleem dat ik had? Iedere vrijdag werd rond 17u een smsje uitgestuurd van Kokorico. Het smsje vertelde wat er dit weekend in de discotheek te doen was. Er werd niets aangerekend, SMS dienst was volledig gratis.
Toch wou ik op een bepaalde moment geen smsjes meer krijgen en ging ik op zoek naar een uitschrijfprocedure.

Oplossingen

 • Uiteraard kijken we eerst naar de uitschrijfprocedure. Deze is terug te vinden op http://www.kokorico.be/info/#/faq_houserules en die leerde mij het volgende:
  To start or stop our weekly sms party info, please send an email to info@kokorico.be
  with the subject:
  START SMS 'YOUR NUMBER'
  or
  STOP SMS 'YOUR NUMBER'

  Dit heb ik 15 keer geprobeerd (met dan op de duur alle verschillende mogelijkheden in 'YOUR NUMBER' - zonder spaties, met spaties, scheidingstekens, ...). Maar uiteindelijk lost dit niets op. Waarschijnlijk zijn ze te tam om in te gaan op mijn vraag.

 • STOP terugsturen naar het nummer dat je een smsje stuurde -> leverde niets op want het bericht kon nooit afgeleverd worden. Het smsje werd verstuurd van een echt GSM nummer (dus geen 4 cijferig nummer).
 • Op de website van Kokorico staat een telefoonnummer. Maar op gelijk welk tijdstip ik belde, er pakte nooit iemand op.
 • Kokorico aangesproken via Facebook en Twitter: geen reactie - op Facebook werd mijn bericht zelfs onmiddellijk verwijderd - zegt volgens mij genoeg?
 • Ik zit momenteel bij Mobistar, dus heb ik bij Mobistar langs geweest om te vragen dit nummer te blokkeren - na heel wat telefoonwerk tussen de winkelbediende en Mobistar, kon dit blijkbaar niet.
 • 3 keer naar de Mobistar helpdesk gebeld - deze mensen konden het nummer ook niet blokkeren (omdat de berichten gestuurd werden van een echt GSM nummer, en geen 4 cijferig nummer).

De échte oplossing

Wanneer je de nieuwsbrief van Kokorico krijgt, staat er onderaan de mail: Change email address / Leave mailing list. Wanneer ik op die link klikte, kwam ik op een pagina uit met mijn profielgegevens. Daar stond ... jawel ... mijn GSM nummer! Door daar mijn GSM nummer te veranderen (random phone generator? :p) slaagde ik er in van die str*nt SMS dienst af te geraken.

Dus Kokorico, bedankt om mij lang te spammen :-). Ik ben er uiteindelijk dan toch maar mooi van afgeraakt ;-)!

Comments

Submitted by Anonymous (not verified) on Wed, 18/04/2012 - 19:53
 

De correcte manier is mailen naar info@kokorico.be of webmaster@kokorico.be met "STOP SMS 'jouw nummer'" (met of zonder aanhalingstekens speelt geen rol). Iedere aanvraag wordt verwerkt binnen de 7 dagen.

Submitted by Jochus on Thu, 19/04/2012 - 00:53
 

Beste,

Dat heb ik meermaals geprobeerd, maar dat is nooit gelukt. Ik kan hiervan de mails nog terug naar boven halen. Ik heb hiervan nooit feedback gekregen, en ik bleef sms'en krijgen.
Bovenstaande comment werkte dus niet in mijn geval, maar dat wil niet zeggen dat het inderdaad voor alle gevallen niet werkte.

Groeten,
Jochen

Submitted by HijDieNietGeno… (not verified) on Fri, 18/01/2013 - 15:03
 

http://www.kokorico.be/stop

Ik heb het langs deze weg geprobeerd (: hopelijk gaat 't sneller dan 7 maanden... (:

Submitted by Jochus on Fri, 18/01/2013 - 15:07
 

Aha, die URL kende ik nog niet :-). Mijn blogpost begint ook al outdated te worden, op een jaar tijd kan er veel veranderd zijn eh. Vermoedelijk nemen ze het probleem nu wel beter aan.
Succes!

Submitted by Anonymous (not verified) on Wed, 25/12/2013 - 15:02
 

Ik zit al 8 jaar (!!!) vast aan die K*t SMS jes. Ik heb ook alles al geprobeerd, niks helpt!
Ik heb zelfs al overwogen om een nieuw gsm te nemen.....

Die link die 2 post hierboven staat, helpt ook voor geen meter.

Ik kan de naam Kokorico niet meer zien of horen!!!

Submitted by Jochus on Thu, 26/12/2013 - 08:56
 

Beste,

Heb je al een mailtje gestuurd naar info@kokorico.be met "STOP SMS 'jouw nummer'"? Dit zou - naar wat ik horen zeggen heb - de juiste oplossing zijn.

Gr,
Jochen

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
 • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.