[Album] Foto's Alpe d'Huez online!

Submitted by Anonymous (not verified) on Wed, 11/02/2009 - 18:54 | Posted in: Album

De meesten hadden het waarschijnlijk al gezien op Facebook/MSN, maar ik ben dus vorige week samen met Mieke, Lore en Bert richting Alpe d'Huez (Frankrijk) getrokken. Het was verschrikkelijk lang geleden dat ik nog eens de bergen inging om te gaan skiën.Dit jaar werd het iets "speciaals" omdat ik voor het eerst ging snowboarden. Ik heb op voorhand 2u les gevolgd in Komen, maar heb ook ter plekke 4 halve dagen les gepland bij ESF om toch maar wat feeling te krijgen met mijn snowboard. En ik moet zeggen, als ik nu mijn snowboard ervaring achteraf terugbekijk: het is mij écht wel bevallen :-). Ik heb de ganse week genoten en zou er direct terug kunnen naar rijden.De reis is super vlot verlopen. Zaterdag 31 januari zat'k om 08u30 aan de ontbijttafel, 11u11 zat'k op de TGV richting Grenoble, 16u zat'k op de bus richting Alpe d'Huez en om 18u zat'k al in de zetel van ons appartementje. Het appartementje lag op een goeie 500m van de skipistes en het uitzicht was fenomenaal :-).Het weer viel helaas wat tegen. Van zondag tot woensdag was het grotendeels bewolkt (wel af en toe zon gehad). Donderdag waren de meeste liften gesloten wegens te veel wind en vrijdag was er écht hevige sneeuwval. In't begin was dat niet echt zo tof, maar na het einde toe bleek dat wel zalig te zijn. Door de ferme laag sneeuw dierf ik op rode pistes iets vlotter door te gaan. Vallen kon geen kwaad want de verse pak sneeuw brak meestal wel de val.

Nu, erg vond'k dat niet maar alle dagen zon was ook wel mooi geweest :-).Van vallen gesproken: ik ben toch een paar keer goed gestuikt. Ik ben blij dat ik ook een helm gehuurd heb, want ik ben 2 keer ferm op mijn hoofd gebotst. Verder deed mijn gat bij 't begin van de week verschrikkelijk veel zeer. Als'k nog eens zou gaan snowboarden zou'k wel zo'n broek kopen die uw dijbenen en achterwerk wat beschermt :-).'t Skigebied zelf was ook zalig. Heel groot en erg leuke pistes. Je kon heel gemakkelijk van het een naar het ander gaan.Kortom, 't was een zeer geslaagde reis. Ik heb mij massas geamuseerd en 't is zeker voor herhaling vatbaar. Enkele foto's kan je hier bezichtigen.Misschien enkele minpuntjes:

  • ik blijf mij afvragen wat de Fransen zien in hun "typische-toiletten-zonder-pot". Zo rechtstaan naar't groot toilet, 't is toch niet evident :-D. Geef mij maar de gewone WC-pot :p ...
  • daar ik op 4 februari in de Alpen zat, miste ik de 3e manche van het JPR kampioenschap :-( ... op zich geen ramp, omdat ik 2 races mag missen. Ik zie mezelf nu wel terugzakken in het klassement ...
Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.