[Movies] The Dark Knight

Submitted by Anonymous (not verified) on Sun, 10/08/2008 - 11:29 | Posted in: Movies

The Dark Knight is een Amerikaanse film van regisseur Christopher Nolan, gebaseerd op het personage Batman. De film is het vervolg op Batman Begins uit 2005. De titel van de film betekent De Duistere Ridder, een bijnaam van Batman, en is tevens een verwijzing naar de toekomst van het Harvey Dent-personage, the white knight of Gotham City.In "The Dark Knight" voert Batman de strijd tegen de misdaad verder op. Met de hulp van Luitenant Jim Gordon en District Attorney Harvey Dent, neemt Batman zich voor om de resterende misdaadorganisaties die de straten onveilig maken te ontmantelen. Hun samenwerking blijkt vruchten af te werpen, maar al gauw worden ze het slachtoffer van de heersende chaos, veroorzaakt door een misdadig genie dat onder de geterroriseerde inwoners van de stad bekend staat als de Joker.


Bronnen: Wikipedia & Kinepolis
Gisterenavond ben ik met Stephanie, Mieke en Davy naar de cinema geweest in Brugge. Ik had redelijk wat goeie dingen gelezen van de film (hij haalt momenteel vele records en de campagne die voor de film gemaakt is, is fenomenaal). Bovendien heb ik heel wat goeie recensies gelezen.1 van de acteurs (The Joker) wordt gespeeld door Heath Ledger (Heath Ledger werd op 22 januari 2008 op 28-jarige leeftijd dood in zijn appartement gevonden met een hoeveelheid slaappillen op zijn nachtkastje en in de badkamer) en is was een zeer gekend acteur in de filmwereld.Alvorens de film begon zei iemand ons dat de film 2u30 duurde. Dat had ik wel niet gezien toen ik thuis op Kinepolis zat te kijken :-D. Maar achteraf bekeken was dat zeker niet erg. Van de bankoverval waar de film mee opent tot een gewapend transport dat aangevallen wordt tot de finaleclimax worden het tempo en de adrenaline er bijna tweeëneenhalf uur flink ingehouden, met uitzondering van enkele noodzakelijke rustpunten. Sfeervol gefilmd en voorzien van energieke muziek die de bloedcirculatie flink stimuleert, worden actie, spanning, uitwerking van personages, thema’s en vraagstukken bijna perfect samengevoegd.Conclusie: 9/10


Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.