[Movies] Loft

Submitted by Anonymous (not verified) on Mon, 03/11/2008 - 23:37 | Posted in: Movies

Vrijdagavond zaten Mieke en ik op de "house-warming" van Bert en Lore. Jawadde. Azo'n huis man :-). Aan ruimte geen gebrek :-). Na wat getater besloten we de volgende dag naar Loft, de nieuwste film van Eric Van Looy, te gaan kijken. Bert en ik keken rond 22u hoe druk de zaal al was voor zaterdagavond en dat leek al vrij druk. Ik besloot om thuis tickets te kopen via KBC Online om zeker deftige plaatsen te hebben. Wanneer ik 's avonds laat thuiskwam, bleek dat stoem ticket-flex-systeem mij maar tickets aan te bieden vanaf 02u. 'k Ben dan in slaap gevallen in de zetel en om 3u terug wakker geworden. Eerste wat ik gedaan heb, is die tickets gekocht. We zaten i-de-aal voor de laatavondfilm.'s Anderdaags, toegekomen aan Kinepolis Brugge was het vrij druk. Veel mensen die net vertrokken, maar er was gelukkig parkeerplaats genoeg.Goed, de film zelf. Loft is een thriller waarin 5 getrouwde mannen samen een loft huren om er op hun gemak hun maƮtresses te ontvangen. Als op een dag een dode vrouw wordt gevonden in het appartement, zit het spel op de wagen en beginnen ze elkaar van moord te verdenken."Het thema is natuurlijk van alle tijden", zegt Bart De Pauw. "De Griekse tragedies bulken al van het overspel. Maar ik vroeg me af: stel dat je die ontrouw gaat organiseren en er loopt iets verkeerd, wat dan? Dat leverde meteen een hoop verrassende en dramatische wendingen op". "Loft is een uitermate spannend script", gaat Van Looy verder, "Ik geloof echt dat zelfs wijlen Alfred Hitchcock het gesmaakt zou hebben."


Bron: Knack.De eerste 15min vond'k het nogal raar met die flashbacks en flashforwards. Maar na een tijdje begon alles in elkaar te lopen en kregen we een _niet normaal_ sterk verhaal. Belgische acteurprestaties om je vingers van af te likken. Ik wil niet te veel van het verhaal zelf vertellen aangezien er heel wat verrassingen zijn, maar de film is echt super goed :-)


Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.