[Album] Foto's Londen online!

Submitted by Anonymous (not verified) on Sun, 04/01/2009 - 18:46 | Posted in: Album

Eind 2008 zijn Mieke en ik richting Londen getrokken; een weekendje er tussen uit. Ik had de 26e december verlof, dus we konden er (26-27-28 dec) 3 lange dagen van maken.We vetrokken vrijdag op de middag richting Brussel-Zuid vanuit Tielt met de trein. Daar konden we overstappen op de Eurostar die via Rijsel ons naar Sint-Pancras (Londen) bracht. Nu, 't zou gemakkelijker geweest zijn om in Rijsel op te stappen, maar de tickets waren nen slag duurder om daar op te stappen :-( ...Na een goeie 2u treinzitten kwamen we aan in Londen: Sint-Pancras. Ideaal gelegen want we konden direct de metro nemen richting ons hotel. Mieke en ik zijn zot van de metro :-); da is nu iets super handig en dat brengt u in geen tijd ergens heen. Alles is duidelijk aangeduid en ge KUNT gewoon niet missen.Na een fixe wandeling kwamen we aan ons in hotel. Ff wat opfrissen en wat zoeken voor te eten. We zaten in de Holiday Inn Earl's Court. Schoon, modern en goedkoop hotel, dat helaas wel een beetje in een allochtone wijk ligt van Londen. Echt op mijn gemak liep'k daar toch niet en dus namen we maar direct metro richting toeristischere oorden: Piccadilly Circus. Na wat gegeten en rondgetourd te hebben, besloten we richting hotel te trekken. We hadden een vrij drukke zaterdag gepland en wat rust kon geen kwaad :-).Zaterdag zijn we vertrokken richting Tower of London

Het is een gebouwencomplex in Londen, gelegen aan de rivier de Thames. In de loop van de eeuwen 
heeft het dienst gedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en 
arsenaal. De nabijgelegen Tower Bridge dankt zijn naam aan dit fort; en het feit dat er op deze brug 
twee torens staan.

Bron: wikipediaEr viel redelijk wat te bezoeken en onze voormiddag was al foetsie :-).

In de namiddag bezochten we London Dungeon.

The London Dungeon is een toeristische attractie in Londen. Er zijn een veertigtal exposities in 
ondergebracht. Deze handelen alle over het gruwelijke verleden en tonen onderwerpen als de Grote 
brand van Londen, de Tower of London, Hendrik VIII en Jack the Ripper.

Dit is het eerste Middeleeuwse griezelmuseum ter wereld. The London Dungeon illustreert met behulp 
van de nieuwste technologieën, bijgeloof, marteling en dood, op een levensechte wijze. In donkere 
gangen passeert men voorbij heksenverbrandingen, koken van mensen, afhakken van hoofden, vierendelen 
en radbraken,... kortom de vindingrijkheid van de mens op het gebied van folterpraktijken. Je kan er 
de ladykiller Jack the Ripper zien, een bootje voert je langs de onderwereld van Londen.

Bron: wikipediaDeze stop was voor mij het hoogtepunt van het weekend. Enorm indrukwekkend, aangenaam en verrassend! Ik kan't alleen maar aanraden. Er zijn helaas geen foto's van omdat alles binnen donker is. Het flitsen van de camera's zou schadelijk zijn voor de ogen van de acteurs. Foto's nemen was helaas verboden :-( ... maar ik zeg het, ik kan 't alleen maar aanraden aan iedereen die Londen eens bezoekt.Daarna voerde de metro ons naar de andere kant van Londen waar we Madame Tussauds bezochten. Het was eigenlijk een beetje gelijkaardig aan die van Berlijn, alleen was die van Berlijn beter geörganiseerd. Daar was er meer een lijn die je moest volgen en die het volk wat "uitsmeerde". In Londen was er een zaal waar alle poppen zo beetje door elkaar stonden en dat maakte het wel druk.Nadien trokken we naar Londen Eye.

Dit is een reuzenrad en werd gebouwd in 1999 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter 
wereld. Inmiddels hebben enkele andere reuzenraden het London Eye al overtroffen in hoogte zoals bv 
Singapore Flyer met een hoogte van 165 meter de recordhouder. Het London Eye is 135 meter hoog, 
weegt 15.000 ton en heeft 32 gesloten capsules.

Bron: wikipediaVan al dat heen en weer gereis hadden we massas honger gekregen en we hebben 's avonds een lekker restaurantje opgezocht. Op ons gemakske gegeten, nog wat rondgewandeld en richting bedje getrokken: we waren doodop :-)Zondag zijn we 's morgens Big Ben en Buckingham Palace gaan bezoeken. We hebben vervolgens de kerstfeer weest opsnuiven in het Hyde Park om tenslotte te gaan shoppen. We zijn begonnen bij Harrods; een warenhuis dat gespecialiseerd is in luxe goederen op Brompton Road in de Londense wijk Knightsbridge. Buiten het warenhuis omvat het Harrods concern ook een bank (Harrods Bank), een vastgoedbedrijf (Harrods Estate) en een luchtvaartbedrijf (Air Harrods).Enorm indrukwekkend. Alles vind je daar, ma écht alles :-). Kleren, TV's, gsm, juwelen, ... je loopt van de ene winkel in de andere en je hebt zeker een weekend nodig om alles eens te bezoeken. 't Was wel super druk (2e dag na Boxing Day: koopjesdag). We kwam allesinds gek van al die drukte en Mieke en ik hebben nog beetje genoten van andere, rustigere, winkels. Harrods is trouwens niet zo goedkoop als velen beweren. Ok, de pond staat laag, 't waren koopjes; ge doet zeker goeie zaken ... maar 't was nu toch ook niet echt om te zeggen dat allemaal spotgoedkoop was. Vergeet niet dat de trein naar Londen ook geen lachtertje is :-D ...'s Avonds laat zijn we terug richting Tielt vertrokken. Heerlijk om eens weg te zijn en 3 dagen van elkaar te genieten.All pictures are available at http://album.jochus.be, cheerio!


Comments

Submitted by CyCo on Mon, 05/01/2009 - 19:09
 

Zijt gij in het 3e middelbaar meegeweest naar Londen met school? Kherinner het mij nie goe meer, not sure.

En wie heeft gezegd dat Harrods goedkoop was? Dat heb ik nu nog nooit gehoord, integendeel :p

Submitted by Jochus (not verified) on Mon, 05/01/2009 - 19:32
 

Jips, dan ben'k ook geweest. Was ook wel cool dan. Good old Emmaus ^^!

Op't werk zeiden ze oa dat Harrods echt goedkoop ging zijn na Boxing Day ... ja tarara!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Full HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <cpp>, <css>, <html5>, <java>, <javascript>, <php>, <sql>, <xml>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.